Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, който е министър-председател и

...
 Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, който е министър-председател и
Коментари Харесай

Емирът на Дубай с мощно послание към света

 

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, който е министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай, разгласява обръщение към света, обвързвано с борбата с пандемията от COVID-19.

Коментирайки разпространяването на заболяването, която болести повече от милион и половина поданици на планетата и се отрази отрицателно на стопанската система, емирът на Дучай акцентира какъв брой значимо е опазването на здравето на хората.

„ Светът дълго си задаваше въпроса коя е същинската мощ. Управлява ли стопанската система политиката или противоположното? Разпространението на ковид сподели, че опазването на здравето е основната мощ, която дефинира политиката и стопанската система във времена, в които заболяването провокира тупик в нациите “, написа шейх Мохамед в Twitter и Instagram.

Постовете му незабавно получиха стотици хиляди лайкове в обществените мрежи.

По последни данни над 100 000 са жертвите на ковид, а повече от 350 000 са оздравелите. Благодарение на бързата реакция със обществена изолираност и разширени проби, Обединениге арабски емирства съумяха да предотвраотят всеобщото заразяване на популацията. Вече над 250 000 души са тествани, поради висококвалифицираните фрагменти в лечебните заведения и демографските им преимущества, емирствата остават едно от дребното места по света с най-ниската смъртност при болестта.

85% от инфектираните в ОАЕ карат заболяването леко и нямат потребност от болнична терапия-.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР